Requipment

Wie is Requipment?

Wij zijn gedreven jonge ondernemers met een passie voor digitale hulpverlening en het dichten van de digitale kloof.

Ons verhaal ...

Maart 2019
Het idee
'Requipment' begint als schoolproject bij Howest

In het kader van de richting Netwerkeconomie startten we in het eerste jaar onze eigen onderneming op. Het doel was om zo veel mogelijk elektronisch afval (zoals computers, laptops, ...) te refurbishen en beschikbaar te stellen aan kansarme doelgroepen.

Juli 2021
De verzameling
Het idee verder uitbouwen

Na de Corona-crisis kon Requipment verder uitbreiden. Ondertussen hadden we zo'n 30 ongebruikte computers verzameld en gerefurbished. Het was toen aan ons om mensen te zoeken dat we gelukkig konden maken met onze producten.

Januari 2022
Het nieuwe begin
Officiële opstart van de onderneming

In Januari startte Requipment officieel op met een ondernemingsnummer. Met het verkopen van refurbished toestellen hadden we niet veel succes. We konden onze doelgroep wel op een andere manier helpen. Dit was door hen te ondersteunen in het gebruik van digitale apparaten (computer, smartphone, tablet)

Maart 2022
De pivot
Pivoteren naar een ander businessmodel

We kregen meer en meer vraag om digitale ondersteuning aan te bieden. Hierdoor hebben we het hardware-verhaal laten vallen en onze focus gelegd op digitale ondersteuning. 

Aan de hand van deze insteek heeft Requipment drie diensten opgezet

September 2022
Partners zoeken
Requipment en zijn partners

Vanaf september werkt Requipment samen met Stad Kortrijk in het kader van de Digibank. Ondertussen werken we ook al samen met 'Ter Groenen Boomgaard' in Kuurne, Digie.beAvansa mid-west en Avansa Gent. We zijn constant op zoek naar nieuwe partners zo veel mogelijk mensen te kunnen helpen.

Onze visie en missie

Onze visie is dat iedere Vlaming beschikt over de basisvaardigheden voor het gebruiken van een computer, smartphone of tablet zodat hij/zij/x hun apparaat kunnen gebruiken om hun levenskwaliteit te verbeteren.

Onze missie is om mensen digitale vaardigheden aan te leren. Dit doen we op een laagdrempelige, toegankelijke en persoonlijke manier. Het voornaamste doel is altijd om de persoon iets te laten bijleren.

Ons team

Anthony Francis

Administratie- en hardware verantwoordelijke
Digihulp verlener

Jarne Dekein

Communicatie-verantwoordelijke en Digihulp verlener

Robin Waelkens

Marketing-  en communicatie verantwoordelijke
Digihulp verlener