Requipment

Wie is Requipment?

Vier gedreven jonge ondernemers met een passie voor digitale hulpverlening en het dichten van de digitale kloof.

Het begin...

Requipment is voortgevloeid uit een schoolproject binnen de bacheloropleiding Netwerkeconomie. De opdracht was om een fictief bedrijf uit de grond te stampen dat een maatschappelijk probleem aanpakt.

Het probleem waar wij onze tanden in gezet hadden was de veel te grote E-waste berg die ondanks de vele initiatieven als maar blijft groeien. We wouden dit aanpakken door een refurbishingbedrijf op te starten dat
hoofdzakelijk oude en ongebruikte desktops van particulieren én ondernemingen te refurbishen en voor een spotprijs opnieuw te verkopen.

Na een jaar en half van onderzoek doen en het idee verfijnen zijn we eind januari 2022 als volwaardige onderneming van start gegaan. Op dat moment hadden we al ongeveer 40 desktops en laptops verzameld en daarbovenop ook een hoop randapparatuur, maar belangrijker nog, er was ondertussen ook al 1 verkoop doorgegaan. Jammer genoeg ging dat laatste cijfer niet voldoende de hoogte in begonnen we ons af te vragen of we wel de juiste richting uit gingen. Na wat gesprekken met onze adviseurs en stakeholders zagen we al snel in dat de particuliermarkt niet alleen een enorm moeilijke markt is binnen de computersector, maar ze zijn ook vaak niet opzoek naar goedkope, gerefurbishte computers.

Het was dus tijd voor een grote pivot…

Waar staan we nu?

En pivoteren hebben we gedaan. 

Door enkele gesprekken die we hadden met gemeentes, sociale huizen en andere sociale organisaties hoorden we dat er eigenlijk veel meer vraag is naar mensen die les kunnen geven over het gebruik van multimedia-apparaten.

Waarom doen we wat we doen?

Ons team

Anthony Francis

Administratie- en hardware verantwoordelijke
Digihulp verlener

Arnaud Seels

Hardware- en software verantwoordelijke
Digihulp verlener

Jarne Dekein

Communicatie-verantwoordelijke en Digihulp verlener

Robin Waelkens

Marketing-  en communicatie verantwoordelijke
Digihulp verlener